ADANA / SEYHAN - Tepebağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tepebağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

GÜRSELPAŞA MAHALLESİ YAŞAR BAYBOĞAN BULVARI 75515 NO 1 SEYHAN /ADANA
Vizyon
Milli ve manevi değerlerinden ilham alarak, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, bireyler yetiştirmek.
Misyon
Türk milli eğitiminin amaçları doğrultusunda Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlâka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunarak onları hayata, mesleğe ve yüksek öğretime hazırlamak.
Başarılar
Okulumuzdan mezun olan öğrenciler TIP FAKÜLTELERİ, HUKUK, MÜHENDİSLİK, İLAHİYAT VE ÖĞRETMENLİK gibi alanlarda yükseköğretime yerleşmiştir. Okulumuz başta Bilgi Yarışmaları, Münazara Yarışmaları, Arapça Yarışmaları olmak üzere çeşitli faaliyetlere katılmakta ve her türde çeşitli dereceler elde etmektedir.
Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Tam Gün
Elektrik-klima
İNGİLİZCE VE ARAPÇA
Ulaşım
Şehir içi minibüslerle, ÇARŞIDAN YEŞİLEVLER 5 NUMARA, Belediye Otobüsleri (144, 156) REALE GİDEN TÜM ARAÇLAR
Adana´nın her yerinden okulumuza servis vardır.
Şehir Merkezi
Şehir Merkezinde
Kontenjan Bilgileri
2022-2023 öğretim yılında 9. sınıflarda LGS puanıyla göre 60 öğrenci, yerel yerleştirmeyle 136 öğrenci kontenjanımız bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
LGS puanına göre taban puan:266 tavan puan:380´dir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2022 YKS´de ilk 3000´de bir öğrencimiz bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda voleybol, badminton, tekvando branşlarında takımlarımız ulusal müsabakalara katılım sağlamaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzun Robotik Kodlama Takımı çalışmalar yapmaktadır. Ayrıca Fizik, Biyoloji ve Kimya laboratuvarlarında öğrenciler deneylerle uygulama çalışmalarıyla yaparak öğrenmektedir.
Proje Çalışmaları
2022-2023 yılında Tübitak, Etwinning ve Erasmus projeleri çalışmaları planlanmaktadır.
2022-2023 yılında yurt dışı proje çalışmaları planlanmaktadır.